Zapri

Novice


Arhiv: Uporaba preskusnih registrskih tablic po novem

Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili je že dalj časa opozarjala na problem, ki ga povrzoča nerazumna omejitev uporabe trajnih preizkusnih tablic (kovinskih preizkusnih tablic).  Ob zadnjih spremembah Zakona o motornih vozilih so člani sekcije ponovno izpostavili ta problem in podali pripombe tudi v času usklajevanja besedila Pravilnika o registraciji motornih i priklopnih vozil s strokovno javnostjo.

Predlogu, ki ga je podala Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili, je pristono ministrstvo ugodilo in tako je bil v Uradnem listu RS št. 48, z dne 24.6.2011 objavljen novi Pravilnik o registraciji motornih in priklopnih vozil, ki bo začel veljati 4.7.2011.

Z uveljavitvijo tega pravilnika je trgovcem z motornimi vozili omogočeno, da kupec preizkusi vozilo, ki ima nameščene trajne preizkusne tablice. Do sedaj so vozila s takšnimi registrskimi tablicami lahko vozile le pooblaščene osebe prodajalca vozil, za točno določene namene. Sedaj bo tudi kupec v spremstvu nekoga, ki je zaposlen v prodajnem salonu, imel možnost voziti tako označeno vozilo, če bo imel med vožnjo pri sebi ustrezno dovoljenje za preskusno vožnjo. O tovrstni uporabi trajnih preizkusnih tablic, bo prodajalec vozil moral voditi evidenco in jo tudi hraniti najmanj eno leto od izdaje, kot to določa tretji odstavek 44. člena pravilnika.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija