Zapri

Novice


Arhiv: Zbiramo najave učnih mest za vajence in dijake za šolsko leto 2022/23

Vabimo vse, ki bi želeli v prihodnjem šolskem letu sprejeti na praktično usposabljanje z delom (PUD)/ vajeništvo, dijake in vajence, da najkasneje do 10. januarja 2022 sporočite, kakšno število dijakov in vajencev bi lahko sprejeli v naslednjem šolskem letu.

 Izvedba programa po vajeniškem sistemu za dijake, ki se vključujejo v programe avtoserviser in avtokaroserist je predvidena v šolah, ki izvajajo izobraževalne programe v krajih:

  • Ljubljana
  • Škofja Loka
  • Novo mesto in
  • Ptuj.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ima v obravnavi tudi pobudo za vključitev dijakov v vajeniški sistem za program avtokaroserist v Novi Gorici. Ministrstvo svoje odločitve v zvezi s tem predlogom še ni sporočilo, kljub temu pa zainteresirani z območja Nove Gorice lahko podate najave, če ste dijake in vajence v prihodnjem šolskem letu pripravljeni sprejeti na praktično usposabljanje z delom (PUD)/ vajeništvo.

Prilagamo vam tudi vlogo za verifikacijo pogojev za izvajanje praktičnega usposabljanja dijakov z delom (PUD) in za vajence na vajeništvu v delovnem procesu.

Zbiranje prijav zainteresiranih poteka elektronsko, skladno z navodili.

Fotogalerija