Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

Novice


Arhiv: Obračun DMV pri uvozu po 1.1.2021

Arhiv: Izvajanje servisiranja vozil dovoljeno kljub Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zvezi z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, pojasnilo, da so avtomehanične in servisne storitve nujno potrebne, zato se te storitve lahko izvajajo, kljub siceršnji začasni prepovedi ponudbe ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije.

Arhiv: Nova pojasnila FURS v zvezi z Davkom na motorna vozila

Finančna uprava RS je objavila dopolnjena pojasnila v zvezi z davkom na motorna vozila.

Arhiv: Trgovci z motornimi vozili so ohranili pooblastila za izvajanje postopkov registracije

Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili je s svojimi predlogi in pripombami v zvezi s predvidenimi spremembami Zakona o motornih vozilih uspela preprečiti prenehanje veljavnosti pooblastil za izvajanje postopkov registracije, ki jih imajo trgovci z motornimi vozili. S predlogi so spodbudili pristojne k razmišljanju, da uvedejo spremembe pri uvajanju ukrepov zoper zmanjševanje stanja prevoženih kilometrov, kar bi prispevalo k razlikovanju med poštenimi trgovci z rabljenimi motornimi vozli ter tistimi, ki z goljufijo povečujejo svoje zaslužke. Preprečili smo tudi neustrezno opredelitev ureditve glede dostopa do informacij o popravilu in vzdrževanju vozila na način, da bodo odslej ti podatki dostopni le serviserjem, ki so registrirani za opravljanje dejavnosti in ne vsakomur, ki za to izkaže interes.

Arhiv: Kakšne bodo posledice, če Državni zbor sprejme predlog Zakona o motornih vozilih

Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili, z ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice, z zaskrbljenostjo ugotavlja, da država neutemeljeno ukinja registracijske organizacije in ni pripravljena sprejeti učinkovitih, sorazmernih, odvračalnih nediskriminatornih ukrepov, da bi preprečila manipulacije števcev v vozilih. Z neustrezno ureditvijo področja bo državljanom povzročila dodatne poti in nanje prenesla breme goljufov, ki se okoriščajo z manipulacijo kilometrskih števcev v vozilih. V sekciji želimo, da bi zakon uvedel ukrepe, ki bi pozitivno vplivali na varnost v prometu, zaščito potrošnikov in konkurenčnost podjetij, zato smo tudi medijem posredovali obvestilo, v katerem opozarjamo na posledice, ki jih bo gospodarstvu in potrošnikom povzročil nov Zakon o motornih vozilih, če ga parlament potrdi v besedilu, ki ga je predlagala Vlada RS.