Zapri

Novice


Arhiv: Zakon o dajatvah na motorna vozila - poziv za pripombe

V javni obravnavi je predlog Zakona o dajatvah na motorna vozila, ki je bil predmet razprave na zadnjem sestanku Izvršilnega odbora sekcije.

Z uvedbo dajatve na odjavljena motorna vozila, bo na novo urejeno področje v zvezi z odjavljenimi motornimi vozili. Med drugim je namen zakona zajeziti razgradnjo vozil na črno. S tem namenom bo uvedena obveznost plačila dajatve na odjavljeno vozilo glede na lastništvo odjavljenega vozila v višini 25% višine letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu.

V besedilu zakona so z zeleno označeni ključni deli besedila, ki določajo novo obveznost, ki tudi za prodajalce motornih vozil na novo določa davek za vozila, ki bodo več kot eno leto odjavljena iz prometa, čeprav so namenjena za nadaljnjo prodajo. Obveznost plačila te dajatve boste imeli za vozila, ki jih več kot eno leto ne uspete prodati.

Če imate v zvezi s predlogom zakona, ki je v obravnavi predloge in pripombe, nam jih sporočite najkasneje do četrtka 12.5.2016 na naslov ptz@gzs.si, da bomo zbrane z argumenti poslali pristojnemu ministrstvu.

Fotogalerija