Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

Novice


Arhiv: Predlogi in pripombe v zvezi s predlogom Zakona o motornih vozilih

V Sekciji pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili smo proučili predlog sprememb Zakona o motornih vozilih, ki je bil v javni obravnavi in v zvezi s tem Ministrstvu za infrastrukturo podali svoje predloge in pripombe. Glede na predvideno ukinitev možnosti, da pooblastilo za registracijo motornih vozil pridobi tudi trgovec z motornimi vozili, predlagamo, da se ta možnost ohrani in uvede ustrezne podlage za odvzem pooblastila tistim, ki postopkov ne izvajajo skladno s predpisi. Predlagali smo uvedbo učinkovitih ukrepov za preprečevanje manipulacije kilometrskega števca vozila in uvedbo ukrepov, ki bodo omogočili sledljivost za odjavljenimi/izrabljenimi vozili. Želimo, da politična volja podpre ukrepe, ki bodo omejili sivo ekonomijo in prispevali ohranjanju bolj zdravega okolja.

Arhiv: Nov predlog ureditve načina in pogojev za odvoz pokvarjenih in poškodovanih vozil z avtocest ali hitrih cest - mnenje sekcije

V Sekciji pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili smo proučili predlog sprememb in dopolnitev Zakona o cestah, ki smo ga prejeli v obravnavo. Obravnavana sprememba na novo določa način in pogoje za odvoz pokvarjenih in poškodovanih vozil z avtocest ali hitrih cest. V sekciji smo člane pozvali, da se do predlagane ureditve opredelijo in skladno z njihovim mnenjem pristojnim podali mnenje ter predloge z namenom, da se pri odvozu pokvarjenih ali poškodovanih vozil omeji izvajanje dela na črno in z neustreznimi kombinacijami vozil, ki pomenijo kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in posledično nevarnost za ostale udeležence cestnega prometa.