Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

Novice


Arhiv: Predstavitev obveznosti trgovcev z motornimi vozili, ki posredujejo pri sklepanju kreditnih in leasing pogodb

Pridružite se nam na letnem zboru Sekcije pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili, kjer bodo s strani izkušenega strokovnjaka predstavljene obveznosti, ki jih morajo izvajati trgovci z motornimi vozili, ker posredujejo pri sklepanju kreditnih in leasing pogodb. Predstavljeni vam bodo tudi vzorci dokumentacije, ki jo morate imeti v podjetju za zadostitev predpisanim pogojem. Letni zbor bo priložnost, da izpostavite tudi druge probleme, ki vas bremenijo pri delu in na podlagi definiranih problemov zastavite cilje za delo sekcije v prihodnjem letu.

Arhiv: Za ureditev problema razgradnje vozil in proti dajatvi za vozila, ki so namenjena nadaljnji prodaji

Člani Sekcije pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili so proučili predlog Zakona o dajatvah na motorna vozila, ki je namenjen ureditvi problema ravnanja z izrabljenimi vozili. Po ureditvi, ki je opredeljena v predlogu Zakona o dajatvah na motorna vozila, bi morali trgovci z motornimi vozili plačati davek za vozila, ki bodo več kot eno leto odjavljena iz prometa, čeprav so namenjena za nadaljnjo prodajo. Pooblaščeni trgovci so pristojne na problem opozorili in predlagali spremembo na način, da bi bila vozila, ki so odkupljena z namenom nadaljnje prodaje iz obdavčitve izvzeta.

Arhiv: Zakon o dajatvah na motorna vozila - poziv za pripombe

Z uvedbo dajatve na odjavljena motorna vozila, bo na novo urejeno področje v zvezi z odjavljenimi motornimi vozili. Med drugim je namen zakona zajeziti razgradnjo vozil na črno. S tem namenom bo uvedena obveznost plačila dajatve na odjavljeno vozilo glede na lastništvo odjavljenega vozila v višini 25% višine letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu. Če imate v zvezi s predlogom zakona, ki je v obravnavi predloge in pripombe, nam jih sporočite najkasneje do četrtka 12.5.2016 na naslov ptz@gzs.si, da bomo zbrane z argumenti poslali pristojnemu ministrstvu.

Arhiv: Obveznosti podjetij glede reševanja potrošniških sporov po 15. maju 2016

15. maja 2016 se izteče prehodno obdobje v katerem morajo podjetja uskladiti reševanje sporov s strankami z določbami novega Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.