Zapri

Novice


Arhiv: Predstavitev obveznosti trgovcev z motornimi vozili, ki posredujejo pri sklepanju kreditnih in leasing pogodb

Trgovci z motornimi vozili pri izvajanju svoje dejavnosti posredujejo tudi pri sklepanju kreditnih in leasing pogodb. Zaradi tega, morajo pri svojem delu spoštovati zahteve s področja preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma. V zadnjem času je pri trgovcih z motornimi vozili Tržni inšpektorat poostril nadzor. Imate v vašem podjetju izpolnjene obveznosti, ki jih Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT) nalaga kreditnim posrednikom?

Obveznosti, ki jih morajo izvajati trgovci z motornimi vozili, ker posredujejo pri sklepanju kreditnih in leasing pogodb, vam bomo predstavili na letnem zboru Sekcije pooblaščenih trgovcev in serviserjev motornih vozil. Predstavljeni bodo tudi vzorci dokumentacije, ki jo morate imeti za zadostitev predpisanim pogojem. Letni zbor je priložnost, da izpostavite tudi druge probleme, ki vas bremenijo pri delu in na podlagi definiranih problemov zastavite cilje za delo sekcije v prihodnjem letu.

9. letni zbor članov Sekcije pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

bo v sredo, 8. junija 2016 ob 13.00 uri v dvorani Poslovna oaza (7. nadstropje), na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

Dnevni red:

 1. Pregled dela sekcije PTS v času od maja 2015 do maja 2016
 2. Program dela sekcije za naslednje leto
 3. Obveznosti trgovcev z motornimi vozili, ki posredujejo pri sklepanju kreditnih in leasing pogodb:
  • zakonodaja in predpisi s področja pranja denarja in financiranja terorizma
  • analiza tveganja in seznam indikatorjev 
  • opredelitev postopkov izvajanja ukrepov pri pregledu stranke in pregled stranke
  • imenovanje pooblaščenca in namestnikov 
  • program rednega strokovnega usposabljanja
 4. Razno.

UDELEŽBA IN PRIJAVA

Udeležba je BREZPLAČNA za člane GZS-Podjetniško trgovske zbornice. Za podjetja, ki niso člani GZS-PTZ znaša kotizacija 40,00 € (DDV vključen) za posameznega udeleženca.

Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka 6. junija 2016 oz. do zapolnitve mest. Odpoved udeležbe je možna največ dva delovna dneva pred izvedbo dogodka. Prijavljenim udeležencem, ki udeležbo prekličejo po tem roku ali se dogodka ne udeležijo oz. ne pošljejo drugega udeleženca, bomo kotizacijo zaračunali v celoti. Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje tri dni pred dogodkom na poslovni račun GZS pri NLB št. 02924 - 0017841495, sklic 2090 - 5262.

INFORMACIJE IN VPRAŠANJA
GZS Podjetniško trgovska zbornica, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, T (01) 58 98 335, ptz@gzs.si.

Fotogalerija

Obrazec za prijavo