Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

Novice


Arhiv: Kakšne bodo posledice, če Državni zbor sprejme predlog Zakona o motornih vozilih

Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili, z ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice, z zaskrbljenostjo ugotavlja, da država neutemeljeno ukinja registracijske organizacije in ni pripravljena sprejeti učinkovitih, sorazmernih, odvračalnih nediskriminatornih ukrepov, da bi preprečila manipulacije števcev v vozilih. Z neustrezno ureditvijo področja bo državljanom povzročila dodatne poti in nanje prenesla breme goljufov, ki se okoriščajo z manipulacijo kilometrskih števcev v vozilih. V sekciji želimo, da bi zakon uvedel ukrepe, ki bi pozitivno vplivali na varnost v prometu, zaščito potrošnikov in konkurenčnost podjetij, zato smo tudi medijem posredovali obvestilo, v katerem opozarjamo na posledice, ki jih bo gospodarstvu in potrošnikom povzročil nov Zakon o motornih vozilih, če ga parlament potrdi v besedilu, ki ga je predlagala Vlada RS.

Po ocenah Evropske komisije imamo na evropskih cestah med 5-12% vozil z zmanjšanim stanjem števca. Vprašanje je, če želi Slovenija prispevati k izboljšanju tega stanja. Ali pa je cilj pristojnih uvesti le ukrepe, na podlagi katerih lahko evropski komisiji sporočimo, da smo določbe direktive prenesli v naš pravni red, ne glede na to, kako bodo ukrepe čutili državljani. 

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA se s problematiko ukvarja že dalj časa in je v zvezi s tem izoblikovala tudi vrsto priporočil. 

IZJAVA ZA JAVNOST

Fotogalerija