Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

Novice


Arhiv: Brezplačna svetovanja in informacije - za uskladitev poslovanja MSP z zahtevami GDPR

Informacijski pooblaščenec je vzpostavil novo spletno stran www.upravljavec.si, kjer odgovarja na najpogostejša vprašanja, s katerimi se v praksi srečujejo mikro in mala podjetja. Na spletni strani so na voljo pojasnila in konkretni napotki, kako zadostiti zakonskim zahtevam s področja varstva osebnih podatkov in tudi neobvezujoči obrazci, ki so podjetjem lahko v pomoč. 

Vse do konca septembra 2019 majhnim podjetjem nudijo tudi telefonsko svetovanje na brezplačni številki 080 29 00. Vsak delovni dan, med 8.30 in 12.30,  podjetjem svetujejo strokovni sodelavci Informacijskega pooblaščenca.

 

Informacijski pooblaščenec bo vse do septembra 2020 izvajal evropski projekt RAPiD.Si (Raising Awareness on Data Protection and the GDPR in Slovenia), ki je namenjen izobraževanju manjših in srednje velikih podjetij ter posameznikov o reformi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. V naslednjih dveh letih bo Informacijski pooblaščenec izvedel tudi 20 brezplačnih predavanj v osmih mestih po Sloveniji.  Dve izobraževanji bomo v sodelovanju z Informacijskim pooblaščencem organizirali tudi v okviru Podjetniško trgovske zbornice. O terminu in lokaciji delavnic vas bomo pravočasno obvestili.Fotogalerija