Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

Novice


Arhiv: Predstavitev novosti DDV, obveznosti DFS ter koraki do vzdržne kalkulacije servisne storitve

Predstavitev novosti DDV, obveznosti DFS ter koraki do vzdržne kalkulacije servisne storitve

Seminar za trgovce in serviserje motornih vozil

Pridružite se nam v četrtek 16. junija 2022, od 10.00 do 13.00 ure v prostorih GZS na Dimičevi ulici 13, v Ljubljani. Dogodek bo potekal v dvorani C (1. nadstropje).

10.00 - Prihod in registracija udeležencev

10.15 - 12.15
Spremembe pri obdavčitvi z DDV, ki se začnejo uporabljati 1. 7. 2022
Sprememba Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1MP ter Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost, od 1.7.2022, tudi za trgovce z motornimi vozili prinašajo spremembe.
Spoznali boste, kako uvedene spremembe vplivajo na poslovanje.

Obveznosti po Zakonu o davku na finančne storitve
Davčni zavezanec mora predložiti obračun davka na finančne storitve za vsako davčno obdobje, v katerem je nastala obveznost obračuna DFS, in sicer najpozneje zadnji delovni dan naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja.
Spoznali boste v katerih primerih so tudi trgovci z motornimi vozili zavezani k plačilu davka na finančne storitve in kakšne obveznosti jim v zvezi s tem nalagajo predpisi.

Koraki do vzdržne kalkulacije servisne storitve
Vsak ponudnik storitev se pri delu sooča z izzivi spreminjajočih pogojev poslovanja. Pogosto se ustavi na točki, ko je mora ugotavljati vzdržnost cene za svoje storitve. Dnevno se sooča z vprašanjem, koliko je vreden njegov čas ter koliko so vredne njegove storitve, ki jih nudi strankam. Cenik storitev naj temelji na več različnih dejavnikih. Udeleženci bodo pridobili informacije, kako informacije iz komerciale in računovodstva uporabiti za analizo preteklega poslovanja, da bi ustrezno oblikovali prodajne pogoje.

12.15 - 12.45 - Vprašanja udeležencev

Seminar je namenjen direktorjem in računovodjem podjetij, ki izvajajo dejavnost prodaje in servisiranja motornih vozil.

O PREDAVATELJICI:

Vsebine Vam bo predstavila Branka Drnovšek Adamlje, ki od leta 1993 vodi računovodski servis Konto+ d.o.o. v okviru računovodske skupine Adamlje 3. Prve izkušnje in znanja je črpala na Občini LJ-Bežigrad na oddelku za proračun. V sodelovanju s programersko hišo je pomagala pri razvoju, uvajanju računovodskih aplikacij in uporabi le-teh za več naročnikov. Danes s svojim znanjem pomaga tudi slovenskim start-upom.

UDELEŽBA IN PRIJAVA

Udeležba je BREZPLAČNA za udeležence iz podjetij, včlanjenih v GZS-Podjetniško trgovsko zbornico (GZS-PTZ) – Sekcijo pooblačenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili.

Za udeležence iz podjetij, ki so člani GZS znaša kotizacija 60,00 € (z vključenim DDV).

Za udeležence podjetij, ki niso člani GZS znaša kotizacija 120,00 € (z vključenim DDV).


Kotizacija vključuje obisk seminarja ter gradivo. Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje tri dni pred izvedbo seminarja na poslovni račun GZS pri NLB št. 02924 - 0017841495, sklic 2090 - 9999.

V garaži je zagotovljeno brezplačno parkiranje, do zapolnitve parkirnih mest. V primeru zasedenosti garaže boste preusmerjeni na zunanje parkirišče.

Prijave sprejemamo do vključno torka 14. junija 2022 oz. do zapolnitve mest. Odpoved udeležbe je možna največ dva delovna dneva pred izvedbo dogodka. Prijavljenim udeležencem, ki udeležbo prekličejo po tem roku ali se dogodka ne udeležijo oz. ne pošljejo drugega udeleženca bomo kotizacijo zaračunali v celoti.

V primeru premajhnega števila prijav na seminar, si pridržujemo pravico do odpovedi izvedbe seminarja. Prijavljene osebe bomo v primeru odpovedi obvestili.

INFORMACIJE IN VPRAŠANJA
GZS Podjetniško trgovska zbornica, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, T (01) 58 98 335, F (01) 58 98 317, ptz@gzs.si.

Fotogalerija