Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili

Novice


Arhiv: Poziv avtoservisne in avtomobilske stroke: ko gre za varnost vozil in voznikov, so vse storitve nujne!

Omejitve in ukrepi na področju dejavnosti avtoserviserjev in prodaje vozil v času epidemije so prinesli tudi veliko zmede in negotovosti pri uporabnikih vozil. Teh je v Sloveniji več kot 1,5 milijona. Zato so predstavniki stroke, Sekcija avtoserviserjev pri OZS, Sekcija za osebna motorna vozila pri TZS ter Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili pri GZS-Podjetniško trgovske zbornice, na današnji novinarski konferenci vlado pozvali k sooblikovanju ukrepov in opozorili na nujnost rednega servisiranja vozil in nemotenega delovanja dejavnosti tudi v času epidemije, ko je osebno vozilo za številne edino prevozno sredstvo.

Arhiv: Obračun DMV pri uvozu po 1.1.2021

Arhiv: Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je Vlada Republike Slovenije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih izdala odlok, s katerim je začasno prepovedala ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, z določenimi izjemami.

Arhiv: Število potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil priporočila glede števila potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru.

Arhiv: Izvajanje servisiranja vozil dovoljeno kljub Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zvezi z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, pojasnilo, da so avtomehanične in servisne storitve nujno potrebne, zato se te storitve lahko izvajajo, kljub siceršnji začasni prepovedi ponudbe ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije.